Технологии

Груб строеж: Ж.К. “Тиара” е проектиран с монолитна скелетна стоманобетонна конструкция. Конструкцията е съобразена с нормативните изисквания за проектиране в сеизмични райони – ІХ степен по скалата на Медведев – Шпонхоер – Карник за София. Външните ограждащи стени са от керамични решетъчни тухли с дебелина 25 см. и са топлоизолирани външно с топлоизолация с дебелина и коефициент, посочени в проект: Енергийна Ефективност. Вътрешните преградни стени са от същите тухли с дебелина 12 и 25 см. Вътрешната повърхност на стените и таваните се обработва с гипсова машинна мазилка „КНАУФ”. По подовете на помещенията се полага машинно замазка, за терасите – гранитогрес. Дограмата е PVC немски профил с двоен стъклопакет. Врати : вътрешни апартаментни – луксозен фурнир, входна апартаментна - блиндирана.

Инсталации
Отопление – за всички части е предвидено централно отопление от собствен за комплекса енергиен център с котел на природен газ. Всеки отделен имот в сградите ще бъде с алуминиеви италиански радиатори и индивидуално регулиране и отчитане на потреблението. Инсталацията е PVC тръби с алуминиева вложка.
Вентилация – смукателна вентилация на всички сервизни помещения и общообменна вентилация на сутеренните помещения.
Водопровод – от полипропиленови и полиетиленови тръби. Топлата вода се осигурява целогодишно от сградната котелна газова централа.
Канализация – от PVC тръби в шумоизолирани шахти.
Електроинсталация – силови и осветителни инсталации по БДС.
Телефон – окабеляване до отделните помещения за жилищната част и до всеки магазин.
Интернет – окабеляване до отделните помещения за жилищната част и до всеки магазин.
Телевизия – окабеляване до отделните помещения на жилищната част.
Звънчево – домофонна система за всеки апартамент.

Общи части:
Входни фоайета: Тавани и стени - латекс, входни врати от алуминиев немски профил с автомати;
Стълбища: стъпала и площадки – гранитогрес, парапет по архитектурен детайл;
Асансьори: пътнически, електрически;
Подземен паркинг: самостоятелни гаражи, паркоместа: единични и двойни -очертани. Вратата към подземния паркинг- с дистанционно управление;
Външни паркоместа: открити и покрити;
Фасадата – на двата блока е комбинация от окачена вентилируема обшивка от фасадни плоскости тип „Еталбонд”, минерална мазилка, каменни облицовки и стъкло.
Покривът – зелен, плосък, топъл с вътрешно отводняване;
Комините се изграждат посредством двойни с преходи и единични коминни тела.
Околна среда – оформяне на тротоарите с бетонови плочки и тревни площи.

Комплекса

Основна цел на проекта е осигуряването на функционално и удобно пространство в жилището. Избегнати са тежки обеми, а всяка фасадна плоскост е оформена с помощта на ясни детайли – висококачествени материали, подходящо членение, панорамни витрини.